طراحی نمای هوشمند
طراحی نمای هوشمند یا نمایی که با شرایط محیطی در انطباق میباشد، در چند دهه ی اخیر و با پیشرفت تکنولوژی تحقق یافته است، اما رونق این طراحی در سه سال اخیر بسیار بیشتر بوده، برخی از این نماهای هوشمند شامل طراحی نمای با جلبک در آلمان، برج های شیشه ای ابوظبی، بیمارستان نیومکزیکو و … میباشند.
طراحی نمای هوشمند یا نمایی که با شرایط محیطی در انطباق میباشد، در چند دهه ی اخیر و با پیشرفت تکنولوژی تحقق یافته است، اما رونق این طراحی در سه سال اخیر بسیار بیشتر بوده، در ادامه با چندین نمای هوشمند آشنا خواهید شد.
۱)طراحی نمای هوشمند با جلبک
در آلمان طراحانی از شرکت های Splitterwerk،Architects و Arup، دیواری از نمای ساختمان با جلبک ساخته اند، میلیون ها جلبک میکروسکوپی موجود، به طراحی نما، رنگ سبز فسفری داده اند، این جلبک ها توسط نور مستقیم آفتاب، آب را گرم میکنند و این گرما به وسیله ی سیستم موجود در طراحی نما جدا شده و در ساختمان ذخیره میشود.
نمای هوشمند با جلبک
۲)طراحی نمایی که تنفس میکند
برج های شیشه ای ساخته شده در ابوظبی برای محیط گرم این منطقه مناسب نیستند، از این رو طراحان شرکت Aedas، با طراحی لایه ای جدید،
موجب انحراف تابش خیره کننده ی نور شدند.
این سایبان ها با جنس فایبرگلاس در برابر میزان حرارت دریافت شده از طراحی نما واکنش نشان میدهند، این پوسته در هنگام شب کنار میرود.
نمای هوشمند در ابوظبی
۳)نمای هوشمند ضد آلودگی
شرکت مواد شیمیایی Alcoa در سال ۲۰۱۱ متریالی از اکسید تیتانیوم را طراحی کرد که توسط آزاد کردن رادیکال های آزاد، آلودگی هوا را جذب کرده و محیط را پاک مینماید.
بیمارستانی در نیومکزیکو با کاشی هایی ۹۱ متری توسط شرکت آلمانی Elegant Embellishments ساخته شده که این کاشی ها توسط فرآیندی که بیان شد ساخته شده اند.
این نوع از طراحی نما، هوا را به وسیله ی عناصر اسفنجی خود تصفیه میکند و آلودگی ها به واسطه ی رادیکال های آزاد شده، کاملا از بین میروند و هوایی پاکیزه را برای بیماران به ارمغان میآورد.
طراحی هوشمند ضد آلودگی
۴)طراحی نمای دینامیک
شرکت Sean Godsell Architects در ملبورن استرالیا، مدرسه ای طراحی کرده که نمای آن را با هزاران شیشه ی ماسه شور پوشش داده.
هرکدام از این ماسه ها به یک میله وصل هستند، این میله ها بر اساس دما و رطوبت موجود در ساختمان، چرخشی اتوماتیک وار دارند تا در برابر هوای ورودی مقاومت کرده و یا آن را جذب کنند.
طراحی با هزاران شیشه ی ماسه شور
۵)نمای هوشمند با توری فلزی
این طراحی نما، Bloom نامیده میشود و نمایی موقتی است، سازنده ی این نما، در رابطه با علم Biomimetics که چگونگی الهام گرفتن معماری از فرم بدن است، مطالعاتی دارد.
این سایبان با متریال thermo bimetal با روی هم قرارگیری دو فلز با ضریب حرارتی متفاوت ساخته شده است و بنابراین هر طرف این متریال نسبت به نور خورشید واکنش متفاوتی دارد، این واکنش متفاوت موجب ایجاد پیچش میشود، از این رو در زمان گرما،
پنل ها برای خنک شدن بیشتر فضا، روی سایبان جمع میشوند.
نمای هوشمند با توری فلزی
۶)نمای هوشمند با نورپردازی
این گالری در کره جنوبی قرار دارد و توسط شرکت UNStudio در سال ۲۰۱۰ ساخته شده، طراحی نمای این پروژه دارای فناوری بازگشت نور میباشد، استراتژی این پروژه شامل ایجاد یک سیستم نوری بصری است.
عناصر نما از دو لایه پروفیل اکستروژن آلومینیومی بر فراز یک لایه ی پشتی از روکش آلومینیومی کامپوزیتی تشکیل شده اند،
پروفیل لایه ی بالا عمودی است اما لایه های پشتی، زاویه دار هستند، تمام اینها به نمایی موج دار منجر میشوند، که در هر نقطه، دید بیننده را تغییر میدهد.
نمای هوشمند با نورپردازی
مطالعه مقالات مرتبط : نمای کلاسیک بهتر است یا نمای مدرن
منابع: