نمای هوشمند
در طراحی نمای ساختمان، میزان تعامل پوسته ی بیرونی بنا نسبت به عوامل محیطی و جوی به مبحث مهمی تبدیل شده است، به دلیل مصرف بالای انرژی و تخریب محیط زیست، گرایش معماران به طراحی نمای هوشمند با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان ها و به خصوص نمای آنها افزایش یافته است.
در طراحی نمای ساختمان، میزان تعامل پوسته ی بیرونی بنا نسبت به عوامل محیطی و جوی به مبحث مهمی تبدیل شده است، به دلیل اینکه پوسته ی ساختمان در تماس مستقیم با محیط بیرونی میباشد، نحوه ی کنترل انرژی و جلوگیری از هدر رفتن آن بسیار حائز اهمیت است.
نمای هوشمند
طراحی نمای هوشمند
به دلیل مصرف بالای انرژی و تخریب محیط زیست، گرایش معماران به طراحی نمای هوشمند با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان ها و به خصوص نمای آنها افزایش یافته است، پوسته های دینامیک علاوه بر ایجاد زیبایی در نما و نشان دادن خلاقیت در معماری مدرن، موجب کاهش میزان مصرف انرژی و آسایش شرایط زندگی ساکنان میشوند.
نمای دینامیک شامل نماهایی است که امکان حرکت و باز و بسته شدن را دارا میباشند و نمای هوشمند به نمایی گفته میشود که در برابر تغییرات محیطی عکس العمل نشان میدهند، به طور مثال پوسته هایی که در برابر تابش آفتاب زاویه ی خود را برای ایجاد سایه تغییر میدهند، هم نمای دینامیک و هم نمای هوشمند هستند.
نمای رنگارنگ هوشمند
عملکرد نمای هوشمند
طراحی نمای هوشمند براساس سیستم (Building Management System) میباشد و با دریافت درجه حرارت و تاریخ دقیق، میزان زاویه تابشی خورشید را تحلیل کرده و باز و بسته میشود. بعضی از این پوسته ها از جنس سلول های فتوولتاییک میباشند و تنظیم آنها به گونه ای است که انرژی خورشیدی را جذب میکنند و از آن به عنوان بخشی از برق مصرفی ساختمان استفاده میکنند، این پوسته ها حتی توانایی این را دارند که انرژی خورشیدی جذب شده در طول روز را در شب بازتاب دهند و نقش نورپردازی ساختمان را در طراحی نمای شب برعهده بگیرند.
طراحی نمای هوشمند باید مطابق با فاکتورهای شرایط جوی، بستر و ساکنین ساختمان انجام شود، نماهای هوشمند متحرک به چهار دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
نمای هوشمند کنترل کننده ی دما
نمای هوشمند کنترل کننده ی روشنایی
نمای هوشمند تولید کننده ی انرژی
نمای هوشمند تهویه کننده ی هوا
نمای هوشمند به گونه ای است که از طریق عناصری مانند سنسورها، محرک ها، منبع تغذیه، پردازنده ی مرکزی و شبکه ی ارتباطی به شرایط موجود در محیط اطراف واکنش نشان میدهد، و این تعامل باید همسو با طبیعت باشد.
باز و بسته شدن پنل های نمای هوشمند
باز و بسته شدن پنل های نمای هوشمند
مزایای مهم طراحی نمای هوشمند
جلوگیری از ورود پرتوهای تابشی آفتاب در تابستان
کاهش در هزینه ی مصرف انرژی در تابستان و زمستان
وارد کردن گرما به ساختمان در زمستان
تهویه طبیعی بنا از طریق پوسته خارجی
متعادل کردن میزان نور در ساعات مختلف
معایب طراحی نمای هوشمند
هزینه ی اجرای بالا
هزینه ی بالا در نگهداری و تعمیر
پیچیدگی و دشواری تکنولوژی طراحی نما و اجرای آن و نیاز به افراد متخصص
حساسیت زیاد سنسورهای نمای هوشمند
مشکلات مربوط به نظافت
متریال نمای هوشمند
به طور مثال، نمایشگاه شرکت Kiefer Technic در استرالیا، طراحی نمای هوشمند بسیار خوبی در کنترل انرژی تابشی خورشید دارد اما از لحاظ میزان مصرف انرژی، در دسته ی نماهای هوشمند قرار نمیگیرد، این موضوع به این دلیل است که میزان انرژی ای که صرف باز و بسته شدن پنل های نمای آن میشود بیش از میزان انرژی صرفه جویی شده میباشد، این بدان معناست که میزان انرژی مصرفی باید از منظر زیست محیطی به صرفه و توجیه پذیر باشد.
مطالعه مقالات مرتبط : نمای کلاسیک بهتر است یا نمای مدرن
منابع:
این پست چقدر مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!
میانگین امتیاز ۰ / ۵٫ تعداد رای: ۰
تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.
بازتاب: ساختمان هایی با طراحی نمای هوشمند - دفتر طراحی معماری آریاز
سلام این مطلب واقعا جذاب بود ممنون از محتوای خوبتون