طراحی نما
طراحی نما امروزه در سراسر جهان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در واقع نمای بنا به نوعی هویت آن بوده و جزء اصلی ساختمان محسوب می شود. طراحی این قسمت از ساختمان به تخصص بالایی نیاز داشته و لازم است توسط متخصصین و کارشناسان در این زمینه انجام شود.
آشنایی با سبک های مختلف طراحی نما
بهتر است بدانید امروزه طراحان و معماران از سبک های مختلفی همچون سبک نمای ساختمان رومی، طراحی نمای مدرن، طراحی نمای کلاسیک، مینیمال، ویکتوریایی، اسلامی، رنسانس، تلفیقی و باهاوس جهت طراحی نمای ساختمان استفاده می کنند، از اینرو نگاهی مختصر به برخی از این سبک ها خواهیم داشت. بهترین انتخاب برای داشتن نمایی زیبا و منحصر بفرد گروه نام آشنای آریاز دیزاین می باشد. این گروه معماری با دانش و تخصص خود قادرند بین کارفرما و معمار همفکری و تعامل را به خوبی ایجاد کنند.
سبک رومی: این نوع سبک طراحی نما از معماری روم باستان با المان و ستون های مجلل الهام گرفته است. در این سبک توجه بسیاری به زیبایی و شکوه نما می شود. به گونه ای که در طراحی این نوع نماها از متریال های لوکس و گران قیمت استفاده شده است. همچنین در این نوع نماها اغلب از سنگ تراورتن، مرمر و گرانیت استفاده می شود. معماران و طراحان در این سبک از انواع ستون ها با متریال های مختلف استفاده می کنند. استفاده از سنگ و چوب در کنار ستون های مجلل تاثیر فوق العاده ای در زیبایی نما دارد. نورپردازی هنرمندانه از دیگر ویژگی های بارز این نوع نما به شمار می آید.
طراحی نمای مدرن: در این نوع طراحی عناصر به کار رفته در نما شکل ساده تری داشته و تزئینات حذف می شوند. برای اجرای این نوع سبک از مصالح مختلفی همچون بتن، ورقه های سنگی، فلزی، چوب، ترموود و … استفاده می شود. در سبک مدرن شکل ساختمان ها محدود به فرم خاصی نیست، از اینرو هر کدام از ساختمان ها نمایی منحصر به فرد و بی همتا دارند. انتخاب این نوع سبک به نوعی باعث افزایش بهای ساختمان می شود. همچنین تاثیرات بسیار مثبتی در جذب انرژی مثبت در ساختمان دارد. در سبک مدرن اغلب از یک نوع مصالح استفاده شده و بر پایه سادگی می باشد.
طراحی نما سبک کلاسیک: نمای کلاسیک یکی از نماهایی است که امروزه توانسته طرفداران بسیاری را به خود اختصاص دهد. یکی از سنگ های پرکاربرد در این نوع نما تراورتن می باشد. به جای استفاده از سنگ در این نوع سبک می توان از متریال های دیگری همچون نمای سیمانی و نمای پیش ساخته (جی اف آر سی، پلی استایرن) استفاده کرد. این نوع سبک دارای بیشترین کاربرد در طراحی نمای ساختمان مسکونی، طراحی نمای ساختمان تجاری، طراحی نمای ساختمان اداری، طراحی نمای ویلایی، رستوران، تالار و هتل است.
سبک مینیمال: اصل طراحی در این نوع سبک کاربرد ساده و صریح فرم ها و استفادهاز تعداد محدودی متریال می باشد. استفاده از خطوط مستقیم در طراحی نما یکی از ویژگی های مهم و بارز این نوع سبک به شمار می آید. در سبک مینیمال از المان ها و تزئینات زیادی استفاده نمی شود. نماهایی که در طراحی آنها از سبک مینیمال استفاده شده معمولا به صورت تک رنگ و اغلب به رنگ سفید هستند. استفاده از پنجره های بزرگ و سادگی در طراحی نما از دیگر ویژگی های مهم این نوع سبک به شمار می آید.
طراحی نما به سبک ویکتوریایی: سبک ویکتوریایی در معماری یکی از سبک های پر زرق و برق به شمار می آید. از المان های این سبک می توان به تراس های مجلل و زیبا و سقف های شیروانی اشاره کرد. در این سبک از کتیبه های با شکوه و سر ستون های عظیم استفاده نمی شود. در این سبک از لحاظ رنگ بندی محدودیتی وجود ندارد. ساختمان هایی که از این سبک برای طراحی نمای آنها استفاده می شوند عروسک نامیده می شوند.
طراحی نما به سبک اسلامی: این نوع سبک طراحی نما تنها مختص کشورهای اسلامی نیست، بلکه می توان شاهد استفاده از آن در بخشی از جنوب اروپا و کشور اسپانیا نیز بود. این سبک در واقع ترکیبی از طراحی نما به سبک اسلامی و سبک مدرن می باشد. یکی از ویژگی های این سبک استفاده از مناره سازی و اسلیمی ها و نقش و نگارهای خاص است. همچنین گنبدها کاربرد وسیعی در این سبک دارند.
نمای تلفیقی: این نوع نما در واقع ترکیبی از کامپوزیت، شیشه و سنگ است. از نمای تلفیقی در ساختمان های اداری و تجاری استفاده می شود. برای زیبایی هر چه بیشتر نما می توان موج و طرح های تلفیقی های را بر روی نما ایجاد کرد.
سبک باهاوس: از دیگر سبک هایی که امروزه برای طراحی نما مورد استفاده قرار می گیرد سبک باهاوس می باشد. در این سبک برای ایجاد جذابیت های بصری بیشتر بر کارکردگرایی تکیه می شود. در این سبک از قوس ها و نقش های انحنا دار کمتر استفاده شده و تزئینات حذف می شوند. به نوعی می توان گفت در سبک باهاوس از نقش های تزئینی استفاده نمی شود.
طراحی نما به سبک رنسانس: این نوع سبک طراحی کار خود را در سال های ۱۴۲۵ تا 1660 از ایتالیا آغاز کرده است. از ویژگی های بارز این سبک طراحی می توان به طاق های چرخیده دور تا دور و قوس های کلاسیک اشاره کرد. بهره بردن از تقارن در طراحی پنجره ها و درب بزرگ مرکزی از المان های اصلی این سبک به شمار می آیند.
نگاهی بر انواع طراحی نما بر اساس متریال
بهتر است بدانید تعیین متریال های مورد استفاده یکی از عوامل مهم در طراحی نما است. این متریال ها هر کدام از مقاومت ها و ویژگی های خاصی برخوردار هستند، از اینرو بهتر است متناسب با موقعیت جغرافیایی منطقه خود متریال طراحی نما مناسب را انتخاب نمایید. با کمک گروه معماری آریاز دیزاین به راحتی می توانید متریال متناسب با منطقه جغرافیایی خود را انتخاب کنید. متریال های مصرفی خود دارای انواع مختلف شیشه ای، آجری، سرامیک، سنگ، سمنت برد، کامپوزیت، بایرامیکس و چوبی هستند که نگاهی مختصر به هر کدام از آنها خواهیم داشت.
اجرای نمای کامپوزیت: این نوع نما را می توان در رنگ و طرح های متفاوتی اجرا کرد. همچنین نماهای کامپوزیت یا آلومینیومی را می توان با مصالح دیگری همچون شیشه، سرامیک، آجر، سنگ و … اجرا نمود. از این نوع نماها می توان برای مکان های مختلفی همچون بیمارستان ها، دیوارهای تونل، هتل ها، دکوراسیون داخلی، ساختمان های اداری، تجاری و … استفاده کرد. امکان تعویض نمای کامپوزیت به راحتی وجود دارد، زیرا اجرای این نما به روش خشک می باشد. از دیگر ویژگی های بارز این نوع نماها می توان به برخورداری از عایق حرارتی و صوتی بالا، وزن پایین و مقاومت بالا اشاره کرد.
طراحی نمای شیشه ای: این نوع نما امروزه به طور گسترده ای در بین کارفرمایان و طراحان رایج شده است. با انتخاب این نوع نما برای ساختمان خود به راحتی می توانید استفاده بیشتری از نور طبیعی داشته باشید. همچنین نماهای شیشه ای بهترین عایق صوتی و حرارتی محسوب می شوند. از این نوع نما می توان برای ساختمانهای اداری، تجاری، ویلایی و … استفاده کرد. این نما خود دارای انواع مختلف اسپایدر، اسکای لایت، کرتین وال و نمای هندریل شیشه ای می باشد.
طراحی نمای سنگ: این نوع نما را می توان به راحتی در اقلیم های متفاوت اجرا کرد. نماهای سنگی از گذشته تاکنون به طور قابل توجهی مورد استفاده گرفته اند. نمای سنگی معمولا به دو روش اجرایی خشک و ملاتی قابل نصب می باشد. این نوع نماها از تنوع بالایی در رنگ و طرح برخوردار هستند. از نمای سنگی می توان برای نمای ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، بیمارستان ها، هتل ها و … استفاده کرد. برای اجرای سبک های کلاسیک، رومی، مدرن، نئوکلاسیک، مینیمال و روستیک می توان از نمای سنگی استفاده کنید.
جهت مشاوره و کارشناسی با ما تماس بگیرید
021-22919683
طراحی نمای سمنت برد: این نوع نما از یکسری صفحه های سیمانی ساخته شده است. این صفحه های سیمانی ترکیبی از الیاف شیشه، الیاف سلولزی و سایر مواد افزودنی (بدون آزبست) هستند. این نوع نما قابل استفاده در سازههای فولادی و بتنی می باشند. از ویژگی های بارز این نوع نما می توان به مقاومت بالای آن در برابر آتش اشاره کرد.
نمای آجر: از دیگر متریال هایی که برای طراحی نما مورد استفاده قرار می گیرد نمای آجر می باشد. این نوع نما به سه روش اجرایی ملاتی، چسبی و خشک قابل نصب هستند. این نوع نما را می توان در رنگ ها و طرح های متفاوتی اجرا کرد. برای استفاده از آجر در نما باید یک سری شرایط رعایت شوند به عنوان مثال در اقلیم سرد و خشک نباید از نماهای آجری استفاده نمود و باید نکات اجرایی آجر در نما را رعایت نمود. همچنین این نوع نما در برابر عوامل طبیعی باران، باد، آفتاب و … مقاوم بوده و تغییر رنگ نمی دهد.
طراحی نمای سرامیک: از دیگر نماهای پرکاربرد در نمای ساختمان نمای سرامیک است. این نوع نما را می توان در اقلیم های متفاوت به راحتی اجرا کرد. بهتر است بدانید تایل های سرامیکی در دو نوع سنتی و پیشرفته تولید می شوند. همچنین نمای سرامیکی به دو روش خشک و ملاتی قابل اجرا است.
نمای بایرامیکس: از دیگر متریال هایی که برای طراحی نما مورد استفاده قرار می گیرند بایرامیکس می باشد. بایرامیکس نوعی ملات تزیینی تولید شده از رزین های طبیعی، رزین های مصنوعی و سنگ های گرانیتی است. این ملات را می توان بر روی مصالح مختلف همچون سیمان، شیشه، چوب، رنگ و … اجرا کرد.
نمای چوبی: از دیگر نماهایی که امروزه به طور گسترده ای مورد توجه افراد قرار گرفته نمای چوبی است. در نماهای چوبی از متریال ترمووود استفاده می گردد.
عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت طراحی نمای ساختمان
بهتر است بدانید قیمت طراحی نمای ساختمان را نمی توان به صورت دقیق مشخص کرد، زیرا به عوامل و فاکتورهای متعددی بستگی دارد. یکی از این عوامل تاثیر گذار سبک انتخابی جهت طراحی نمای ساختمان است، زیرا امروزه از سبک های مختلفی برای طراحی ساختمان استفاده می کنند. همچنین متریال انتخابی برای نمای ساختمان ارتباط مستقیمی با هزینه طراحی نمای ساختمان دارد. از دیگر فاکتورهایی که تاثیر مستقیمی بر روی قیمت این نوع طراحی دارد بودجه کارفرما است. یک طراح ماهر و مجرب باید قادر باشد متناسب با بودجه کارفرما نمایی مناسب را طراحی کند. متراژ و ابعاد ساختمان نیز از دیگر عوامل تعیین کننده قیمت این نوع طراحی محسوب می شوند. با انتخاب تیم حرفه ای آریاز دیزاین آسوده خیال خواهید بود که نمایی زیبا و فوق العاده را با بهترین قیمت به ساختمان خود هدیه می کنید.
آشنایی با نکات اجرایی نمای ساختمان
نمایی را که برای ساختمان خود انتخاب می کنید باید در کنار منحصر به فرد بودن از هماهنگی لازم با بناهای اطراف خود برخوردار باشد. قبل از طراحی نما باید در مرحله اول بافت و فرهنگ منطقه با دقت خاصی مورد بررسی قرار گیرند. در حالت کلی برای یک طراحی حرفه ای لازم است با اصول طراحی آشنایی لازم را داشته باشید. اصول طراحی عبارتند از: تاثیر شرایط آب و هوا در نمای ساختمان، نورپردازی نما، سازگاری نما با سازه و خوانایی نما، از اینرو بد نیست نگاهی مختصر به این اصول داشته باشیم.
سازگاری نما با شرایط آب و هوایی منطقه : یکی از اصول مهمی که در طراحی نمای ساختمان باید مورد توجه قرار گیرد سازگاری نما با اقلیم مورد نظر است. از آنجا که نما وظیفه محافظت از ساختمان را به عهده دارد، از اینرو لازم است در شرایط آب و هوایی متغیر از سازه در مقابل تنش های آب و هوایی به خوبی محافظت کند.
نورپردازی نمای ساختمان: از دیگر نکاتی که به اندازه طراحی خود نما اهمیت بسیار زیادی دارد طراحی نورپردازی است. این اصل از طراحی به نوعی باعث می شود بنا در شب همچون روز تاثیر گذار باشد.
سازگاری نما با سازه: اتصال اصولی نما به سازه ساختمان یکی از نکات مهم در ایستایی یک نما به شمار می آید. بدنه نما لازم است با سازه اصلی اتصالات محکمی داشته باشد. اتصالات یکپارچه بدنه ساختمان با سقف و ساختار یکی از مشخصه های اصلی ساختمان استاندارد محسوب می شود.
خوانایی نما :از دیگر اصول طراحی نما می توان به خوانایی و سادگی نما برای ساختمان های چند طبقه و بلند مرتبه اشاره کرد. در طراحی این نوع ساختمان ها باید از ایجاد تنوع بیش از حد جلوگیری کرد. همچنین برای کاهش یکنواختی در نمای ساختمان باید از المان های برجسته افقی و عمودی استفاده کنید. از دیگر نکاتی که در ایجاد خوانایی نما تاثیر گذار می باشد استفاده از مصالح تک رنگ با بافت های شبیه به هم است.
جهت مشاوره و کارشناسی با ما تماس بگیرید
021-22919683