کاربرد چوب ترموود در نمای ساختمان

چوب ترموود در نمای ساختمان :

 

زندگی در دامان طبیعت حس خارق العاده ای دارد و به روح انسان نشاط می بخشد؛ چرا که فطرت ما با طبیعت آمیخته شده است و دور شدن از طبیعت خوشایند روح و طبع انسان نمی باشد.

امروزه در بین معماری جدید و سبک مدرن که باعث شکل گرفتن بناها و ساختمان هایی بتنی و فلزی شده است، باعث کمرنگ شدن طبیعت و حس نزدیکی به آن شده است. دوری از طبیعت از نظر روحی تأثیرات منفی و نامطلوبی را به دنبال خواهد داشت و افراد جامعه طراوت و سرزندگی خود را در بین ساختمان ها با بافت خشن و زبر از دست می دهند.

چوب یکی از متریال هایی است که یادآور طبیعت می باشد و استفاده از آن در مناظر شهری برای مردم خوشایند است و از آن استقبال می کنند. یکی از کاربردهای مهم چوب ترموود در نمای ساختمان می باشد تا باعث ایجاد پیوند بین شهر و محیط زیست گردد. چوب ترموود چوبی است که در معرض حرارت قرار گرفته و از کیفیت بالایی برخوردار است که در نمای داخلی و خارجی و مبلمان های فضای خارجی کاربرد زیادی دارد.

 

چوب ترموود در نمای ساختمان

استفاده از چوب ترموود در نمای ساختمان

 

ویژگی های چوب ترموود :

 

یکی از بارز ترین خصوصیات چوب ترموود، دوام بالای آن در برابر عوامل محیطی می باشد. بعضی افراد بر این باورند که چوب ترموود مانند چوب های معمولی ، مقاومت پایینی در برابر رطوبت و بارش برف و باران دارد؛ در صورتی که به دلیل نحوه تولید متفاوت آن ، مقاومت بالایی در این موارد از خود نشان می دهد. چوب های ترموود در طی فرآیند تولید تیمار حرارتی می شوند تا حجم قابل توجهی از رطوبت آن ها کاهش بیابد. پس از اتمام این مرحله و رسیدن چوب به نقطه ی تعادل رطوبت ، ویژگی جذب رطوبت و حرارت محیطی توسط چوب ترموود کاهش چشمگیری پیدا می کند و حتی احتمال ترک خوردگی آن نیز کاهش می یابد که این ویژگی استفاده از چوب ترموود در نمای ساختمان و محیط های بیرونی را مناسب جلوه می دهد.

در طی تیمار چوب ترموود ، سلولزهای چوب تجزیه شده ، باکتری های درون و یا بیرون چوب کشته شده و موادی مانند رزین و فرمالدهید ها حذف می شود. این تغییرات موجب تشکیل شدن چوبی عاری از هرگونه موادی می باشد که در پوسیده شدن چوب نقش دارند.

 

منابع تولید چوب ترموود برای نمای ساختمان و کاربردهای دیگر

 

چوب های نرم :

 

چوب نرم بیشتر از تنه ی درختانی مثل کاج ، سرو و یا صنوبر که جزو درختان سوزنی برگ محسوب می شوند ، بدست می آیند. کاج های فنلاند جزو بهترین درختان کاج جهان برای تولید انواع چوب به شمار می آیند که علت آن شرایط اقلیمی متفاوت و استثنایی فنلاند می باشد. این منطقه یک ناحیه ی نیمه قطبی می باشد که دارای زمستان های طولانی و تابستان های کوتاه مدت است. در این شرایط محیطی ، درختان تنها در دو ماه از سال مهلت رشد و نمو خواهند داشت و تابش مستقیم خورشید در این دو ماه باعث رشد صاف تنه ی درختان و عمودی بودن آن ها می شود که این نحوه ی رشد برای تهیه ی الوار و چوب ترموود بسیار مناسب است.

چوب های سخت :

 

چوب های سخت از الوار های  درختان پهن برگ می باشند که از بهترین و معروف ترین آن ها می توان به چوب اش اشاره نمود. درختان پهن برگ اغلب خزان کننده می باشند و در زمستان شاخه های آن ها بدون برگ می باشد. چوب های پهن برگان چگالی بیشتری نسبت به پهن برگان دارا می باشد و چون فاقد گره های مرکزی است ، بافت متفاوتی داراست که این ویژگی به زیبایی الوارهای آن کمک شایانی کرده است.

تکنولوژی متفاوت زیلومونیا

 

زیلومونیا یک تکنولوژی جدید و نوین در عرصه ی تولید چوب ترموود محسوب می شود که اخیرا به بازار جهانی راه یافته است. سیستم مدرن زیلومونیا جزو روش های نوین و کارآمد جهت مقاوم سازی و بهبود کیفیت چوب ترموود می باشد. در این تکنولوژی ، صفحه ها به طور عمودی و موازی با یک دیگر بر روی سطح نصب می شوند. این سیستم برای پیاده سازی در فضاهای شهری و صنعتی پیشنهاد می شود.

این تکنولوژی جدید در اصلاح و تولید محصول بهتر موفق عمل کرده و موجب تولید محصولی شده که رطوبت را به راحتی به خارج انتقال می دهد و در همین حال دیوار ها را نیز خشک نگه می دارد. این محصولات همچنین قابلیت استفاده به عنوان عایق حرارتی و صوتی را دارا می باشند و به افزایش عمر سازه نیز کمک می کنند. چوب ترموود تولید شده با روش زیلومونیا قابلیت نصب آسانی دارد و از نظر اقتصادی به صرفه می باشد.

رنگ های مخصوص چوب ترموود  :

 

رنگ‎ های چوب ترموود در دو نوع رنگ پایه آب و رنگ پایه روغن به تولید می رسد:

  • رنگ‎ ترموود پایه آب

این نوع رنگ‎ ها در 20 طیف گسترده ی رنگی تولید می شود که تمامی طیف های آن به دلیل پایه آب بودن این نوع رنگ ، حدود 2 تا 3 میلی متر از سطح چوب ترموود به عمق آن نفوذ می کنند و در عین حال هیچ لایه ‎ای روی سطح چوب ترموود تشکیل نمی‎ شود. این کار از پوسته شدن رنگ در مقابل آفتاب و اشعه UV که به مرور زمان رخ می دهد, جلوگیری می نماید. از رنگ ‎های پایه آب اغلب برای چوب ‎های دکوراتیو و استفاده برای نمای ساختمان و همچنین سازه‎ های چوبی مختلف استفاده می شود.

  • رنگ‎‎ ترموود پایه روغن

رنگ ‎های پایه روغن چوب ترموود بی رنگ می باشند و به طور معمول برای رنگ کردن کف فضاهای باز و برخی چوب ‎ها مورد استفاده قرار میگیرد . این رنگ ها قابلیت استفاده شدن در کنار رنگ های پایه با رنگ‎ های پایه آب را دارند که در آن صورت می توانید تنوع رنگ ها را نیز داشته باشید. رنگ های پایه روغن در برابر اشعه های آفتاب و شرایط نامساعد مقاوم می ‎باشد.

کاربردهای مختلف چوب ترموود :

 

  • کاربرد در انواع نماهای داخلی
  • استفاده از چوب ترموود در نمای ساختمان
  • استفاده به عنوان کفپوش در فضاهای باز و داخلی
  • کاربرد جهت تولید انواع دکوراسیون داخلی
  • ساخت انواع مبلمان های محیط خارجی و فضای سبز مانند نیمکت های چوبی و انواع فلاور باکس ها
  • استفاده جهت ساخت آلاچیق و پرگولا ، سایه بان ها و لوور
  • قابل استفاده در بام های سبز ( روف گاردن )
  • مناسب جهت تولید درب و پنجره و زیر سقف

 

چوب ترموود

استفاده از چوب ترموود در ساخت پرگولا

 

چوب ترموود

استفاده از چوب ترموود به عنوان کفپوش در فضاهای باز

 

مطالعه مقالات مرتبط : نکات اجرایی چوب در نمای ساختمان

 

منابع :

http://irannamakar.ir/

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *